3 گام آسان برای تقویت حافظه تصویری
بسیاری از کاربران با حافظهی تصویری و کارایی آن آشنایی ندارند اما کارشناسان باور دارند، پایدارترین نوع حافظه، حافظه تصویری است و افراد بهرهمند از این ویژگی (که به آنها یادگیرندگان ویژوال نیز گفته میشود) قادرند که تمامی اطلاعاتی که از جلوی چشمشان میگذرد را به راحتی و کامل در ذهنشان ذخیره کنند. برخورداری از این قابلیت میتواند برگ برندهای برای برد در بازی سرنوشت ساز کنکور یا امتحانات مهم در اختیار دانشآموزان و دانشجویان قرار دهد.
بدست آوردن چنین حافظهی تا حدودی غریزی است و برخی بهتر میتوانند تصاویر و عکسها را به یاد بسپارند و یادآوری متن برایشان سخت تر است اما میتوان با استفاده از تمرینهای ساده، حافظه تصویری را تقویت کرده و از این ویژگی به خصوص در امتحانها و کل زندگی بهره برد.
قدم اول: تمرین و آماده سازی برای حافظه تصویری
تمرین دادن حافظه یکی از مهترین اقدامات برای آماده سازی است. برای این موضوع بهتر است تکنیکهای جالب و متفاوت حفظ کردن را امتحان کرده و بهترینشان را برگزینید. پس از آن برای خودتان آزمایشهایی طراحی کرده و حافظهتان را به چالش بکشید.
برای یادگیری برخی تکنیکها باید زمان بیشتری گذاشت. بر اساس زمان موجود، بهترین گزینه را امتحان کرده و بارها آن را مرور کنید. این مسئله میتواند ذهن را تقویت کرده و برداشتن دو قدم بعدی را بسیار آسانتر از گذشته کند.
قدم دوم: به یاد سپردن دقیقتر
روش دیگر این است که عبارات ساده و کلی را به یاد سپرده و تصویر خیالی از آن را در ذهنما حک کنیم. کلید گذاری برای فرمولها و موارد مختلف پاسخ یک سوال، ریتم درآوردن برای لغات کلیدی یک تعریف نیز میتواند راهکارهای متفاوتی در زمینهی به یادسپاری دقیقتر موضوعات باشد.
قدم سوم: به یاد آوردن صحیحتر
در پارهای از اوقات، شما به خوبی توانستهاید تواناییهای ذهنی خود را تقویت کرده و برای به یادسپاری مطالب نیز به مقدار کافی وقت گذاشتهاید اما هر کار میکنید نمی توانید مسائل را دقیقاً به یاد آورید. این اتفاق بدین دلیل رخ میدهد که مرحله پایانی یعنی به یاد آوردن شما مشکل دارد.
آرام باشید و بهترین استراتژی را برای رسیدن به جواب پیدا کنید. زمانی که آرام میشوید، تمام اطلاعات موردنیاز به سرعت سراغ ذهنتان آمده و میتوانید زمان و مکان حفظ کردنتان را پیدا کرده و تمامی مطالب را به یاد آورید
اگر نتوانستید میتوانید ذهن خود را متوجه مطلب دیگری کنید و به قسمتی از حافظهی خود استراحت دهید تا بتوانید در زمان مناسب آن را درگیر کرده و مطلب فراموش شده را به یاد آورید.