جت استارلینگ؛ هواپیمایی که مانند هلی کوپتر از روی زمین بلند می شود
هواپیمای جت با قابلیت بلند شدن مانند هلی کوپتر؟! آیا چنین چیزی امکان پذیر است؟! تصور کنید سفر هوایی بین المللی بدون عجله، بدون هزینه های سرسام آور فرودگاه ها، بدون خطوط امنیتی شلوغ یا کنترل پاسپورت و بدون ایستادن در صف انتظار برای سوار شدن و پرواز کردن امکان پذیر شود. در صورت استفاده از چنین تکنولوژی در عرض کمتر از چند دقیقه در فرودگاه هایی بسیار کوچکتر فرود آمده و یا بلند خواهید شد و می توانید بدون اتلاف وقت چندانی به سمت مقصد خود در هر کجای دنیا که باشد حرکت کنید. بر اساس گزارش شرکت بریتانیایی SAMAD Aerospace که مغز متفکر ساخت هواپیمای جت استارلینگ (Starling Jet) با چنین تکنولوژی پیشرفته ای است، این رویاها به زودی در سطح تجاری به واقعیت بدل خواهد شد.
این هواپیمای شبیه هلی کوپتر پیشرفته علاوه بر خلبان می تواند ۴ سرنشین دیگر را نیز در خود جای دهد و بلند شدن و فرود آمدن آن نیز به صورت عمودی بوده و با کمترین تلاش و راحت ترین شکل ممکن انجام می گیرد. این هواپیما بعد از بلند شدن با سرعت حداکثر ۷۲۴ کیلومتر در ساعت پرواز خواهد کرد. جت استارلینگ که در ژانویه امسال در نمایشگاه صنعت هوایی سنگاپور به نمایش درآمد هنوز در حال تکمیل شدن بوده و انتظار می رود که در سال ۲۰۲۰ وارد فضای آسمان ها شود و به طور رسمی مورد استفاده قرار گیرد. این هواپیما حتی از یک خودرو نیز ایمن تر بوده و بسیار انعطاف پذیر است.
علاوه بر این، استارلینگ کاملاً با طبیعت و محیط زیست سازگار بوده و به مانند خودروهای الکتریکی آلودگی بسیار پایینی دارد. استفاده از این جت باعث صرفه جویی قابل توجهی در زمان شده و نسبت به هواپیماهای دیگر یا قطارها در کل زمان کمتری را برای آماده شدن و مسافرت تلف خواهد کرد. نکته جالب تر در مورد جت استارلینگ این که با تمامی این شرایط به مانند یک جت شخصی لوکس و پرامکانات است. به گفته سید محسنی، مدیر عامل این کمپانی بریتانیایی،این هواپیمای پیشرفته بهترین گزینه برای سیاستمداران و کمپانی های بزرگ محسوب می شود زیرا بسیار سریع بوده و از امکانات رفاهی بالایی برخوردار است.
جت استارلینگ به دلیل استفاده از موتورهای هیبریدی و بهره بردن از سیستم پیشرانه الکتریکی و دیزلی، مقدار دی اکسید کربن بسیار کمی تولید می کند و بدین ترتیب کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می نماید. این هواپیما در چندین نسخه ساخته شده و برای مثال نسخه استارلینگ UAV آن کاملاً الکتریکی بوده و به طور خاص برای حمل و نقل مسافر و یا ماموریت های تجسسی طراحی شده است. ای-استرلینگ نسخه دیگری است که بسیار بزرگ تر بوده و گزینه مناسب تری برای سفر کردن به نظر می رسد.
البته کمپانی ایرباس نیز یک هواپیمای جت مشابه با نام «واهانا» (Vahana) را در نوامبر سال گذشته معرفی کرده که برای انجام تست های هوایی آماده شده است. این هواپیمای الکتریکی بدون سرنشین برای انتقال مسافر و یا محموله های سبک در مسافت های کوتاه طراحی شده است